maandag 28 juli 2014

ANUNNAKI ONZE GODEN deel 39 - De Dietse taal, de oudste van de wereld (7.0)

Twee Volken, meerdere talen 

Twee volken, diverse talen... hoewel de Munabtutu (MU.UN.AB.TU.TU.), de 'vluchtelingen van een grote ramp', de verwoestende atoombommen op de Sinaï, Baälbek en de steden Sodom en Gomorrah, uiteindelijk het veilige noorden van hun landen wisten te bereiken en te ontkomen aan de voltrekking van de ramp - zijn zij oorspronkelijk één volk. Althans uitgaande dat zij de Sumeru (Soemeriërs) zijn... maar mogelijk zijn zij afkomstig uit Sumer en Akkad, twee rijken die een tijd naast elkaar bestonden. Dat zal ik nog wel eens uitzoeken. Eén volk en één taal zou je zeggen en wellicht was dat zo. Mijn ontdekking dat ik vanuit het moderne Nederlands de vertaalde teksten van de kleitabletten kan vertalen, moet een verband hebben met dat moment in de geschiedenis. 

De Germaanse Taalgroep is onderdeel van de Indo-Germaanse Taalgroep; dus zijn de Indiërs van Europa naar India getrokken of zijn de noordwest-Europese volken afkomstig uit voor-Azië en dankzij Zecharia Sitchin en ook het omstreden Oera Linda Boek weten we dat volken uit het oosten zijn weggekomen. In het huidige Turkije gingen zij uiteen; de ene groep ging naar de steppen van Rusland en de anderen gingen naar de Balkan. Onderweg bleven ze hangen in Turkije en zie ik in hen de Hittieten, in Hongarije zie ik hen als de oer-Kelten en in Italië, Toscane als de Etrusken (Tusken = 'tusk-kenners', hebben kennis van de tand; namelijk de giftand van de Cobra... Egyptisch hiëroglyph; puntige driehoek met daarnaast een Cobra = Sirius). 

Velikovsky, de professor doktor en de Etruskische dodenstad 

Aangezien onze geschiedenis een rammelend zootje is; althans de oude geschiedenis. Uit de tijd dat er nog niet geschreven werd. Nou wil ik niet zeggen dat de moderne geschiedenis wel kloppend is en feitelijk is weergegeven... aangezien ons verleden historisch gezien rammelt, kloppen veel feiten niet en meent men dat de Etrusken niet zo lang voor de Romeinen opduiken, maar dat is niet zo! Ik dwaal af en wilde gaan vertellen over die Etrusken en dat zij reeds 1600 voor de jaartelling reeds rotswoningen hadden in de Apennijnen, maar verstandiger is mijn taalverhaal uit mijn boek verder te volgen. Die Etrusken zouden pas in de 9e eeuw voor de jaartelling opstaan en hun bloei bereiken van de 7e eeuw tot de 5e eeuw. 

Voor de jaartelling en in 280 verslaan de Romeinen definitief hun Etruskische buren, maar... wat lees ik het boek; 'Werelden in botsing', van Immanuel Velikovsky?! (pagina 321 en 322). Nou dat een bliksemschicht van Mars op Bolsena viel, de 'rijkste stad in Toscane', aldus de oude Plinius. De stad brandde geheel af en nu ligt er een groot meer. Bolsena of het oude Volsinium, was een van de voornaamste steden van de Etrusken, het volk met een beschaving die op het Apennijnse schiereiland voorafging aan die van de Latijnse Romeinen... tijdens een lezing van EOL (Ex Oriënte Lux, het voor-Aziatisch en Egyptisch Genootschap) vertelde een professor doktor over zijn belevingen in Toscane. Hij was er geweest met zijn vrouw en zij stond dan ook op vrijwel elke dia die hij toonde. 

Hij vertelde dat de Etrusken al 'rotswoningen' bouwden, getuige de fraaie uitgehakte ruimten in de rotswanden van de bergen in de Apennijnen. Hij toonde ons dia's van prachtige ruimten, geheel uit de stenen berg gesneden. Niet gehakt dus, maar net als Petra in Jordanië, prachtig door middel van 'lasersnij-techniek' uit de wand gesneden. In een ruimte stonden een bed en een stoel... en dat alles van steen. Gewoon deel van de rotswand en er dus niet los in geplaatst! De professor doktor wist niet waarom de Etrusken dat deden en wat de reden was, maar het was wel een staaltje van vakmanschap. Ik stak mijn vinger op en zei; 'Is het misschien mogelijk dat zij deze rotswoningen bouwden om er in te schuilen tegen de stenenregens uit de hemel, zoals de Drenthen deden in hun schuilkelders'?
197 2
De man keek mij aan alsof hij het in Keulen hoorde donderen... en hij reageerde er verstandig genoeg maar niet op. De arme drommel kent dan ook het verhaal van de tweede ster niet weet derhalve niet dat die voor het laatst voorbijkwam tussen 1600 en 1550 (zeg maar tussen 1588 en 1555 voor de jaartelling) en dat was 3600 jaren nà zijn vorige keer en de keer daarvoor veroorzaakte hij de zondvloed. Dus de mensheid nà de zondvloed ontdekte dat onze planeet scheef hing en ook nog eens op de kop en dat tijdens de passage van de tweede ster nu stenenregens noordwest-Europa troffen - dus bouwden zij voor de komende keer honderden en misschien wel duizenden schuilkelders. Van Zuid-Zweden, Mecklenburg-Vorpommern, Denemarken, Duitsland, Nederland, België...

Groot-Brittannië en Ierland, Frankrijk, Spanje, Portugal en zelfs Marokko. Ze liggen ook in America, alwaar de Nativs... ze Quabogh noemen. Ze zijn ook te vinden in Korea en als je gaat zoeken vast en zeker op meer plaatsen. Het zijn geen grafheuvels maar schuilkelders. Toen onze planeet kantelde en sindsdien op de kop hangt en ook scheef kwamen stenenregens op noordwest-Europa. Daarom werden de schuilkelders gebouwd. Het was een logistieke operatie van heb ik jou daar en werd gedaan door Toth/Quetzalcoatl met zijn Kassieten (bekend als de Olmeken - grote stenen koppen in Midden-Amerika) en dat zijn negers/slaven. Het afwerken van de bouwwerken werd gedaan door de plaatselijke bevolkingen. De Nederlandse hunebedden hebben hun ingangen aan de zuidoost-zijde...

terwijl de stenenregens uit het noordwesten komen. Zo kunnen er nooit stenen de ingang afsluiten en kunnen de mensen er uit. Aangezien de 12e pla... komeet die een ster blijkt te zijn; Ra/Gud/Anu of Nibiru al 4 miljard jaren uit de zuidelijke hemisfeer komt, is dat omdat wij op de kop hangen nu dus uit het noorden. Toevallig zijn de duizenden inslagen in het oosten van Canada en de Verenigde Staten dan ook niet. Ook op de zeebodem voor de kust heeft men duizenden inslagkraters geteld. Dus toen de tweede ster nà onze kanteling weer voorbijkwam 7200 jaren geleden (dus ongeveer 5188 voor de jaartelling) sloegen de stenen met vernietigende kracht in. Zodoende besloten goden en mensen schuilkelders te bouwen en toen de ster 3600 jaren geleden weer kwam...

(1588 voor de jaartelling) waren de schuilkelders klaar voor gebruik. Je gelooft toch niet dat een verwaand stamhoofd zijn stam zo gek kreeg om alle vrije tijd aan een praalgraf voor hem te werken. Zoek dat zelf maar uit jongen, daar doen wij niet aan mee! Maar als het de veiligheid van kinderen en vrouwen betreft, de bejaarden en naasten, ja dan willen we wel helpen bouwen in de schaarse vrije tijd. In Drenthe hebben de kleine huisjes vaak een aanbouw. Een klompenhok, gang met voordeur of extra kamertje en dat noemt men een 'kaboffie'... en kabof lijkt wel heel veel op Quabogh, het inlandse woord voor een Americaanse hunebed/dolmen/longbarrow. Indiaans woord voor heuvel, een uitsteeksel... in het landschap zoals een 'kaboffie' een uitstulping aan het huis is.

Terug naar Bolsena in de Apennijnen 

'Dicht bij Bolsena of Volsinium is een meer van de zelfde naam. Dit meer vult een bassin dat ruim 14 kilometer lang is en ruim elf kilometer breed en bijna 90 meter diep is! Lange tijd is dit bassin gehouden voor een met water volgelopen vulkaankrater. Zijn omvang van 117 vierkante kilometer overtreft echter verre die van de grootste kraters die men kent op de planeet - die in de Andes in Zuid-Amerika en op Hawaii-eilanden inde Stille Oceaan. Vandaar dat men onlangs (schrijft Immanuel Velikovsky in 1971) is gaan betwijfelen of de mening, dat het meer een krater (Caldea) van een uitgedoofde vulkaan zou zijn, wel juist is. Bovendien, ofschoon de bodem van het meer uit lava bestaat, en het gebied rond het meer vol as, lava en bazaltkolommen is, ontbreekt de puinkegel van een vulkaan.
197 1
Noordelijk van het Bolsena-meer ligt het Lago Trasimeno-meer (dat groter is) en zuidelijk ligt het Lago Bracciano-meer en tot onder Rome liggen er nog zes kleine meren, uitgesmeerd lijkt het wel over een behoorlijk gebied en zeer waarschijnlijk inslagen van meteoren uit de astroïdengordel en veroorzaakt tijdens een voorbijgang van de tweede ster. Voor de volledigheid moet ik wel zeggen dat de dia's van de professor een veel fraaier interieur lieten zien dan de afbeelding boven. De rotswoning die hij ons toonde was, zo leek het wel, glimmend marmer. Veel mooier gesneden dan met hamer en bijtel gehakt. Hij vertelde ons dat het 'dodensteden' waren maar vreemd genoeg hadden ze geen mummies gevonden, geen skeletten of asresten. Daarom vroeg ik hem of het wel om een graf ging.

Als we Plinius' mededeling over een interplanetaire ontlading gezamenlijk met wat feitelijk te Volsinium is aangetroffen, bezien, kan men zich afvragen of de sintels, de lava en de bazaltkolommen mogelijk de restanten zijn van de aanraking, die Plinius vermeldt, kunnen zijn (Immanuel Velikovsky denkt dat Venus een komeet is die gevangen is door de Zon en sindsdien deel uit maakt van ons planetenstelsel... Hij wist niet van het bestaan van de tweede ster, maar was verder wel warm, maar zag Venus aan voor de tweede ster...). Dus als het Bolsena-meer geen vulkaanmond is en werkelijk zoals Plinius beschreef; door een bliksemstraal getroffen werd - kunnen we die blikseminslag ook zien als de inslag van een komeet. Niet in de 8e eeuw zoals Immanuel Velikovsky denkt, maar...

in de 16e eeuw als de tweede ster voorbijkomt. Dan zijn ook de rotswoningen van nut als de stenenregens uit de astroïdengordel inslaan. 'De catastrofen uit die eeuw brachten de grote Etruskische beschaving plotseling tot verval en brachten de immigratie van nieuw-aangekomenen naar Italië op gang'. We kunnen dan stellen dat de Etruskische beschaving bloeide toen de Myceense bloeide op Kreta, de Friezen op de kusten van west-Europa welig tierden en in Brittannia al tinmijnen exploiteerden om er Brons mee te kunnen maken... als dan de tweede ster verschijnt. Zo komt ook een abrupt einde aan het Egyptische Middenrijk - allemaal ten tijde van de Exodus, de komst en passage van de tweede ster... en durf ik te beweren dat een deel van de Munabtutu, richting Balkan...

Munabtutu duiken overal op en vallen ook op!

dezelfden zijn als de Hittieten, Kelten en Etrusken, terwijl de noordelijke groep inmiddels Samara heeft gebouwd aan de Wolga en ook over de Oeral zijn getrokken naar Siberië (zie Beren), Mongolië en mogelijk China. Anderen trokken naar Estland en Finland. Die bouwden een grote vloot en zakten af naar de 'lage landen', waar zij een nieuwe staat stichten. Een derde van de grote vloot blijft hier achter, terwijl een ander derde de Middellandse Zee in voer en daar bekend werden als de Mycenen, Phoeniciërs, Zeevolken en de Grieken. Het derde deel van de vloot stak de Atlantische Oceaan over en betrad Midden-Amerika. De Friezen hadden de beschikking over de slaven uit Sumer; de 'Pietermannen', ofwel de zwarte Pieten, ook bekend als de Kassieten en in America de 'zogenaamde' Olmeken... die duidelijk negroïde trekken hebben. Ze werkten in de tinmijnen, ze bouwden paleizen, piramiden, tempels en steden. In het oude Soemerië werden zij de 'zwartkoppen' genoemd. Slaven voor de mijnen waren de donkerhuidigen en de slaven elders waren volgens mij de mongloïde mensen. Heel lang verhaal uiteraard en met grote zevenmijlslaarzen gelopen door de geschiedenis. Even in het kort; Soemerie vergaat en de bevolking sterft uit. De elite weet het land te ontvluchten en splitst zich op en gaat uiteen. Zij beschikken over technologie die de anderen versteld doet staan; vliegtoestellen, geavanceerde wapens en andere technologie. Ze doen het goed in de verre oorden en komen uiteindelijk weer bijeen in Europa. Ze komen naar voren en vallen op.

Ze zetten succesvolle nieuwe samenlevingen op, drijven handel, voeren oorlog en leiden ons de Bronstijd in... en dan komt de tweede ster voorbij en is alles weer gedoofd voor een tijd. Gelukkig hebben ze schuilkelders en rotswoningen kunnen bouwen en kan een groot deel van de plaatselijke bevolkingen de catastrofe overleven. Na de vorige voorbijgang van de tweede ster had de mensheid opnieuw 3600 jaren om op te bloeien en een het einde van die periode floreerde de mens dan ook... en waren vele beschavingen op hun toppunt. Toen kwam de tweede ster weer voorbij en de samenlevingen storten in. Er kwam een abrupt einde aan de hoog-conjuncturen van die tijd en allen zakten voor tenminste veertig jaren weg. Mozes en zijn volk verbleven veertig jaren in de woestijn.

Van pathafoon naar grammofoon, naar cassette, naar CD en naar digitaal 

Na het wegvallen van het Egyptische Middenrijk werd het Nieuwe Rijk opgericht en mogelijk zijn geluiden over een New World Order niet zomaar... maar echoo's uit het verleden. Mogelijk is men niet bezig met het louter uitroeien van de mens, of deze sterk in te perken, maar is men doende met de oprichting van een nieuwe samenleving. Eentje met amper 3 miljard mensen, waarvan er in de overlevingsfase van veertig jaren nog menigen zullen sterven. Novo Ordo Seclorem (NOS) is gericht op de nabije toekomst. Wijs geworden van het verleden onderneemt men actie in het heden... maar dat hoeft niet iedereen te weten; want er is onvoldoende schuilruimte. De stomme Hollanders hebben in Nederland tientallen?! (of meer) hunebedden laten afbreken, de stenen tot puin laten slaan...

en laten afvoeren naar Holland. Daar werden de stenen en tot gruis geslagen stenen gebruikt voor havenkaden, fundamenten voor stadhuizen, kerken en dergelijke. Straks als de wereldwijde ramp zich gaat voltrekken, zinken de Hollanders weg in hun polders, terwijl de Drenthen geen schuilkelder meer ter beschikking hebben. Waar moeten we heen? We hebben geen bergen, geen rotsen en geen rotswoningen. We zijn aan de goden overgeleverd. Ik ben met mijn verhaal helemaal de weg kwijt en heb toch, dat komt omdat ik ziek ben; ik lijdt aan dwangneurose - dus moest ik eenmaal opgerakeld - toch vertellen van de Etruskische dodenstad. Ik had ooit een hele reeks kleine blikjes groenten van Bonduelle op voorraad, twee van elk en als ik er eentje gebruikte, vulde ik de voorraad meteen weer aan.

Dat moest van mij en ook met andere dingen hoor... en toen kwam Bonduelle met nieuwe etiketten en ik nieuwe tussen oude bedrukkingen/blikjes zette, moest ik dwangmatig gedwongen de hele serie vernieuwen en dus snel de resterende blikjes wegeten... nou ja de inhoud dan. Dus aan het einde van een cyclus; denk aan de pathafoon, radio, tuner, platenspeler en de versterkers en boxen en vooral aan de muziekdrager zelf; wasrol, bakelieten grammofoon, vinyl grammofoon, de komst van de casseteband als opvolger van de spoelen tap van de bandrecorder, de komst van de CD als opvolger van de grammofoonplaat - steeds is een product voleind en wordt de beste platenspeler ooit, de beste cassettedeck vervangen door een schrale opvolger, met kinderziektes en gebreken.

Deze aflevering loopt ten einde, maar we zijn der nog lang niet. Omdat ik steeds ga zwerven en afgeleidt wordt. Dat is ook een makke van me en in al mijn schoolrapporten op de lagere school stond steevast; 'Hij is nogal snel afgeleid, kijkt veel naar buiten' en dat is ook zo. Dat heb ik nog; lage concentratie en korte aandacht voor veel maar niet alles. Naar gespierde vrouwenkuiten kan ik uren kijken, een sleutelbeenbotje in een zomerjurk en ik heb het gezien, een blote arm en een fris geschoren oksel en ik heb het op mijn netvlies. Allemaal veel interessanter dan de leermomenten op school... een ontwapende lach, sensuele lippen, een knik met het hoofd of een zwiep met het haar en ik ben helemaal bij... alleen een beetje oude cultuur, geschiedenis, taal en religie kan me een beetje boeien.

Volgende week geen aflevering. Net als de afleveringen 13 en 26 zal nummer 39 gevolgd worden door een week stilte. Ik ga niet op vakantie of zo, maar nu het eenmaal is ingesleten, ga ik er op door. Moet ook wel als dwangneuroot. Daarnaast heb ik ook last van het zogenaamde Borderliner persoonlijkheids-syndroom, heb ik autistische trekken, ben ik soms behoorlijk doof en ziende blind en... tot over twee weken. Dan ga ik verder met mijn taalverhaal uit het boek; 'De Hemelstier'. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten